• down-south-jb

DOWN SOUTH JAZZBAND

De leden van de Down South Jazzband uit het Nederlandse Zuid Limburg en het Belgische Limburg hebben hun sporen verdiend in de “Old Time Jazz” uit de “Roaring Twenties”. Ze spelen in verschillende orkesten in België, Duitsland en Nederland. Met het door Jan Tom Fernhout in 2016 opgerichte orkest proberen zij hun repertoire van Bix Beiderbecke, Muggsy Spanier en Eddie Condon zo oorspronkelijk mogelijk naar hun unieke bezetting te arrangeren. De rythm sectie bestaat naast contra bas en drums uit een combi van gitaar en banjo, wat dit orkest zijn unieke sound geeft met veel solistische mogelijkheden voor de gitaar in de stijl van de populaire New Orleans band “Tuba Skinny”. In hun korte bestaan hebben ze door heel Nederland, Duitsland en België al talrijke succesvolle optredens bij Jazz clubs en Jazz festivals mogen verzorgen. Recentelijk heeft de Haagse banjoist/gitarist Pim Hogervorst (Ted Easton’s Jazzband, The Reunion Jazz Band) enkele arrangementen voor het orkest geschreven, die een welkome aanvulling vormen op het repertoire.

De band heeft op 5 oktober 2019 zijn eerste CD gepresenteerd met de titel: Down South Jazzband plays Bix, Muggsy & Eddie verwijzend naar de drie Jazziconen die de band beïnvloeden: Bix Beiderbecke, Muggsy Spanier en Eddie Condon.

Kevin Ray Clark Bandleider van de New Orleans band “Dukes of Dixieland” , schreef het volgende over de CD: “The Down South Jazzband re-interprets classic standards in a fresh new way. With a definite nod to the original recordings, they breathe new life into their arrangements. This is how the New Orleans torch is carried! “The band sounds terrific! Kevin Ray Clark, Trumpet, Cornet Player and Band Leader from New Orleans. kevinrayclark.com.

De band bestaat uit LOU BROUNS uit Diepenbeek België op trombone (Speelt in verschillende orkesten, big bands in België, Nederland en Duitsland), Klaus Wegener op klarinet en saxen. Peter Goossens op slagwerk, speelt in verschillende jazzformaties en big bands. Op banjo en zang hebben we PATRICK GREVEN uit Diepenbeek België. Patrick stond mee aan de wieg van de Deep Creek Jazzuits en zorgde daarna zelf voor de geboorte van Jazz Extra, Sweet Dixie, en nadien de Downtown Jazzgang waar hij gedurende 20 jaar mee optrad in binnen- en buitenland. Hij is de leider van de vermaarde “Belgian Dixie Kings” Als banjospeler en zanger van Down South Jazzband weet hij de toehoorders te begeesteren en terug te brengen in de sfeer van de jaren 20; Ambiance verzekerd ! RON WILLEMS op gitaar, welke het Condon effect levert en een bijdrage aan het karakteristieke eigen geluid van de band; Ron heeft een klassieke gitaar opleiding, speelt in rythm en bluesbands en het beroemde klassieke mandoline en gitaar orkest “The Strings”. Op contra bas LUDO COENEN, uit Hasselt België was gedurende zijn werkzame leven verbonden aan militaire orkesten in België. JAN TOM FERNHOUT op kornet en bandleider (Piccolo Dixieland Band Maaseik België, PrintenTown Jazz Band Aachen, Stable Roof Jazzband NL).

Het concert is van 11:30 tot 13:30. SVW Gebouw, Kleine Schelluinsekade 5C, 4204 TZ Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 uur aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50