Dit concert gaat in verband met corana ook niet door. Jammer!

  • cotton-city-jb

The Cotton City Jazzband, gesticht in 1962, met als toenmalige leider Rudy Balliu gaan stoppen. Gelukkig niet voor dat zij nog eenmaal een koffieconcert bij ons verzorgen.

De “COTTON” was een van de eerste orkesten die erin slaagde muzikanten uit New Orléans naar Europa te halen. Succes was dan ook verzekerd met namen als George Lewis, Freddy Kohlman, Albert Nicholas en John Handy.

De COTTON CITY JAZZBAND is opgericht in 1962 en heeft zich van bij de start toegelegd op muziek uit de jaren twintig en uit de Revival-periode. Daarmee traden ze in de voetsporen van Louis Armstrong, George Lewis en andere groten in dit genre. Het orkest wist zich een stevige reputatie op te bouwen. Jarenlang hebben Eddy en zijn band muziekliefhebbers van het genre bekoord en voor volle zalen gespeeld. Ze reisden door gans Europa, Afrika en speelden zelfs in New Orleans en de Caraïben.

Dat een kennerspubliek de band naar waarde weet te schatten getuigen de veel belangrijke prijzen die ze in de wacht sleepten. Zo wonnen ze in juli 2004 het ‘Concours International de Jazz Nouvelle Orleans’ te Saint-Raphaël aan de Côte d’Azur en waren als dusdanig eregast op het prestigieuze FESTIVAL DU JAZZ TRADITIONNEL DE NICE.

Met de band staat er niet zomaar een verzameling individuele muzikanten op het podium maar een waar orkest met een doorleefd vakmanschap en een vleugje humor.

Bezetting: Jean-Pierre Roelant (B) - drums ;Herman Sobrie (B) - bas ;Eddy Sabbe (B) - rieten, vocals ;Bruno Van Acoleyen (B) - trompet, vocals ;Vincent Van Elferen (NL) - trombone, vocals ;Annemiek Beex (NL) – piano.

Het concert is van 11:30 tot 13:30. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00

 

 

 

 

 

 

 

.