Zondag 19 november wordt een nieuw hoogtepunt in het Lustrumjaar van de jazzclub Jazz Hall’72: GREETJE KAUFFELD , de zangeres die in 1957 als “ontdekking” van dirigent Bep Rowold haar debuut maakte bij de Skymasters viert dit jaar haar 60-jarig artiesten jubileum en komt dan naar Gorinchem! Tijdens haar carrière deelde ze het podium met onder meer Toots Thielemans, Paul Kuhn, Kurt Edelhagen, Svend Asmussen, Erwin Lehn en het Siggi Gerhard Swingtett. Het merendeel van de tientallen platen die de zangeres uitbrengt werden geproduceerd haar echtgenoot Joop de Roo. Zij is een van Nederlands Grand Ladies of Jazz, winnaar van de Edison Jazz Oeuvre Prijs 2014 en wordt begeleid door 2 doorgewinterde muzikanten uit de Nederlandse jazzscene:

Harry Emmery, contrabassist, producer en docent aan het Utrechts conservatorium, werkte zeven jaar als basgitarist en contrabassist bij het Metropole Orkest onder leiding van Rogier van Otterloo. Emmery is op meer dan 100 jazz-cd's te beluisteren.

Rob van Kreefeld, piano, is onder andere docent piano-jazz en lichte muziek aan het Rotterdams Conservatorium en Koninklijk Conservatorium Den Haag, een veel gevraagd gastsolist bij het Metropole-orkest en trad meermalen op in het North Sea Jazz Festival en Kaapstad Jazzfestival met nationale en internationale jazz grootheden. Het middagconcert wordt een absolute must voor iedere jazzliefhebber uit Gorcum en verre omstreken!

1957 .... 2017 .

Greetje Kauffeld – vocaal; Harry Emmery – Stringbas; Rob van Kreefeld – piano.

Locatie Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Gratis parkeren voor de deur of vanaf het station per bus bereikbaar, lijn1. Zaal open 13:30 – aanvang 14:30 tot 16:30. Entrée € 11,=/ JH.donateurs € 8,50 / CJP-pashouders € 5,= / Jeugd tot 12 jaar vrij entree!