• three-wise-men

Dit is het tweede extra concert met als thema American Songbook.

THREE WISE MEN

Frank Roberscheuten, NL, Reeds; Rossano Sportiello, IT, Piano;  Martin Breinschmid, Oostenrijk, Drums.

In de afgelopen tien jaar hebben de Three Wise Men zich gevestigd als Europees premier klassiek jazztrio. Opgericht door de Nederlandse saxofonist Frank Roberscheuten. Sinds 2007 tourt de band door Europa en bewees het in meer dan 700 concerten hun klasse. Het trio maakt jaarlijks een tour door Europa, waar voornamelijk wordt opgetreden in Dutsland, Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk. Wij zijn dan ook zeer verheugd, dat het ons gelukt is ze naar Gorinchem te halen.

Frank Roberscheuten wordt beschouwd als een van de leidende Europese saxofonisten. Zijn spel vertegenwoordigt een kleurrijke verscheidenheid aan invloeden, variërend van New Orleans tot Bebop, gebaseerd op de stijlen van jazzreuzen zoals Coleman Hawkins, Johnny Hodges en Stan Getz. De Italiaanse pianist Rossano Sportiello wordt beschouwd als het hart van het Trio. Na klassieke pianostudies in Milaan vestigde hij zich in het jazzcentrum van de wereld New York City. Zijn spel omvat een verbluffende verscheidenheid aan stijlen die klassiek combineren met Stride-piano en Bebop. Bebop-legende Barry Harrys: "Rossano is gewoon de beste pianist ter wereld" en het citaat uit de New York Times: "Sportiello is de beste Italiaanse import sinds de Barolo". Weense drummer / percussionist Martin Breinschmid levert de ritmische basis voor de wijzen. Zijn passie voor virtuoze swing drumming à la Gene Krupa, vibraphone à la Lionel Hampton en zijn gebruik van ongewone percussieobjecten maken hem een ​​unieke persoonlijkheid in het jazzveld.

Toonaangevende jazzcritici hebben verklaard dat het verenigende element in de Three Wise Men is hun liefde voor swingende muziek die heeft geleid tot een bijna telepathisch begrip tussen de drie muzikanten.

Een concert van de Three Wise Men is een zeer vermakelijke reis door de wereld van klassieke jazz vol vuur, virtuositeit, emotie en humor.

Dat is waarom het een "must" is, niet alleen voor jazzliefhebbers, maar voor alle mensen die goede muziek waarderen.

Het concert is van 11:30 tot 13:30. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.