Dit jubileumconcert, ter gelegenheid van 50 jarig bestaan van Jazz Hall '72, is gratis toegankelijk voor onze donateurs. Op vertoon van uw donateurskaart aan de kassa krijgt u maximaal twee toegangskaarten. Hiermee willen wij onze donateurs bedanken voor de jarenlange steun die zij ons hebben gegeven. Zonder hun steun hadden wij nooit de 50 jaar vol kunnen maken.

Het concert vangt aan op 14.30 uur en duurt tot 17.00 uur.

Na het grandiose concert op 10 maart 2019 van de Three Wise Men lijken zij de juiste formatie te zijn voor ons jubileumconcert.

  • three-wise-men

THREE WISE MEN

Frank Roberscheuten, NL, Reeds; Rossano Sportiello, IT, Piano; Martin Breinschmid, Oostenrijk, Drums.

In de afgelopen vijftien jaar hebben de Three Wise Men zich gevestigd als Europees premier klassiek jazztrio. Opgericht door de Nederlandse saxofonist Frank Roberscheuten. Sinds 2007 tourt de band door Europa en bewees het in meer dan 1000 concerten hun klasse. Het trio maakt jaarlijks een tour door Europa, waar voornamelijk wordt opgetreden in Dutsland, Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk. Wij zijn dan ook zeer verheugd, dat het ons wederom gelukt is ze naar Gorinchem te halen.

Frank Roberscheuten wordt beschouwd als een van de leidende Europese saxofonisten. Zijn spel vertegenwoordigt een kleurrijke verscheidenheid aan invloeden, variërend van New Orleans tot Bebop, gebaseerd op de stijlen van jazzreuzen zoals Coleman Hawkins, Johnny Hodges en Stan Getz. De Italiaanse pianist Rossano Sportiello wordt beschouwd als het hart van het Trio. Na klassieke pianostudies in Milaan vestigde hij zich in het jazzcentrum van de wereld New York City. Zijn spel omvat een verbluffende verscheidenheid aan stijlen die klassiek combineren met Stride-piano en Bebop. Bebop-legende Barry Harrys: "Rossano is gewoon de beste pianist ter wereld" en het citaat uit de New York Times: "Sportiello is de beste Italiaanse import sinds de Barolo". Weense drummer/ percussionist Martin Breinschmid levert de ritmische basis voor de wijzen. Zijn passie voor virtuoze swing drumming à la Gene Krupa, vibraphone à la Lionel Hampton en zijn gebruik van ongewone percussieobjecten maken hem een ​​unieke persoonlijkheid in het jazzveld.

Toonaangevende jazzcritici hebben verklaard dat het verenigende element in de Three Wise Men is hun liefde voor swingende muziek die heeft geleid tot een bijna telepathisch begrip tussen de drie muzikanten.

Een concert van de Three Wise Men is een zeer vermakelijke reis door de wereld van klassieke jazz vol vuur, virtuositeit, emotie en humor.

Dat is waarom het een "must" is, niet alleen voor jazzliefhebbers, maar voor alle mensen die goede muziek waarderen.

Het concert is van 14:30 tot 17:00. SVW Gebouw, Kleine Schelluinsekade 5C, 4204 TZ Gorinchem. Kaarten v.a. 14:00 uur aan de zaal, Entrée € 11,00 Jazz Hall '72 donateurs  gratis/CJP-houders € 5,00.