Louis Armstrong Celebration Band

  • louisarmstrong
 

Naar aanleiding van het grandioze concert dat dit orkest op 20 februari 2022 gaf in De Nieuwe Doelen, voelden wij ons geroepen om deze band uit te nodigen om het seizoen 2023 – 2024 te laten openen.

Trompettist & zanger Michael Varekamp is tien jaar als 'ie een plaat vindt in de platenkast van zijn vader: The Townhall Concert van Louis Armstrong. Hij zet 'em open en wordt direct verkocht. Hij kan alleen maar denken 'dat wil ik ook!'. Wat volgt is een intensieve tijd van proberen, luisteren, oefenen en opnieuw proberen. Tien jaar later reist hij de wereld over als jazztrompettist en Louis Armstrong kenner. Hij maakt vijf jaar deel uit van de Dutch Swing College Band, krijgt de Japanse 'Kobe Award' tijdens het Breda Jazz Festival, speelt in Jazz at Lincoln Center, is speciale gast in de band van Kenny Ball en publiceert op in een New Orleans programma samen met Branford Marsalis.

Als hij –nog jaar later- een pelgrimstocht naar het huis van Louis in New York City maakt en op de trompetten van Louis mag spelen geprobeerd hij opnieuw ontwikkeld weer. Samen met de fameuze pianist Harry Kanters besluit hij een band op te richten die de muziek van Louis klassiek benadert: de 'Louis Armstrong Celebration Band'. Deze band speelt in de klassieke 'All Star' bezetting van Louis en legt zich toe op het repertoire dat Uncle Satchmo speelde in de jaren '40 en '50, met soms een stap in de 'Hot Five' periode

​De virtuoze pianist Harry Kanters uit Breda is een absolute meester op het gebied van de klassieke jazz, stride en swing. Met zijn omvangrijke repertoire is Harry een populaire pianist bij 'All Star' bezetting en een veelgevraagde gastsolist bij veel bands in uitgevoerde stijlen. Harry speelde met topsolisten zoals Leroy Jones, Dan Barrett, Rod Mason, Roy Williams, Warren Vaché, Jason Marsalis. Geregeld ontvangt hij een uitnodiging van internationale Jazzfestival en hij heeft over de hele wereld gespeeld, van Hongarije tot Japan, van Amerika tot Australië.

.Peter Verhas (tsax, cl) uit Dendermonde (B) is vooral bekend in het jazzmilieu als New-Orleans en Swing. Zijn grote voorbeelden zijn Benny Goodman, Edmond Hall, Lester Young, Ben Webster en Coleman Hawkins.
Bassist Harry Emmery speelde al op jonge leeftijd bij het internationaal erkende Metropole Orkest en is een kwaliteitsnaam in Nederland.
Erik Kooger is een autoriteit in kennis over jazz én over drummers en beheerst vele stijlen op een uitstekende manier.

Het publiek wordt door dit unieke 'All Star' gezelschap meegenomen op een reis door de tijd waarin de jazz een hoog entertainmentgehalte had. De muziek leeft en swingt en maakt het personage van Louis haast voelbaar. Door de humorvolle presentative en zang is het bijwonen van een concert en echt feestje! 

Het concert is van 11:30 tot 13:30. SVW Gebouw, Kleine Schelluinsekade 5C, 4204 TZ Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 uur aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50

Royal Buckets Jazz.

  • royalbuckets

De leden van deze Brabantse band spelen traditional jazz met een vleug New Orleans en swing. Het repertoire komt uit de Amerikaanse jazztraditie en is breed gekozen. Er zijn zeker stukken bij die je minder vaak hoort. Want zangeres Lady La Thouèrs Bouquet kiest ook repertoire van hedendaagse artiesten die de traditional jazz uitdragen, zoals Carsie Blanton die langere tijd in New Orleans werkte en de Leftover Cuties, een band van jonge muzikanten uit California. Bovendien zijn er zijpaden. Hank Williams bijvoorbeeld is een prettige bron van inspiratie voor de band. Zij spelen zowel voor luisterend publiek als voor dansers. De band kent een jonge traditie want is pas net vóór de corona periode gestart. In haar midden is wel veel ervaring en routine zoals bij de bandleider en de gitarist/banjoïst die langere tijd samen speelden bij Dirty Dozen Breda.

 De naam “Royal Buckets” verenigt de energie die wij, mensen, besteden in twee leefwerelden. In het dagelijks leven wordt gewerkt, opgeruimd en meer. Het symbool hiervan is de emmer (bucket), die staat in ieders schuur en keukenkast. En na het werken is het tijd om naar het bal te gaan: Je maakt je mooi, voelt je koninklijk, zoekt de gezelligheid en gaat lekker dansen…… met Royal Buckets Jazz! Bezetting: Nina, Lady La Thouèrs Bouquet: zang .

Dick, Lord Eastlake: sousaphone.

 Floris, Sir Synco Peters: drums.

Theo Banjo King, gitaar en banjo.

 Paul, de Markies van Moustachistan: bugel en zang.

 Ben, Krijgsheer der Saksen: altsax en klarinet.

Frans Jan, Kapelmeester Jean Francois van Orthen tot Ginder: zang en trompet.

Het concert is van 11:30 tot 13:30. SVW Gebouw, Kleine Schelluinsekade 5C, 4204 TZ Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 uur aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50

 

 

New Orleans Old Stars

  • neworleansoldstars

De New Orleans Old Stars is een samenstelling van New Orleans muzikanten uit België en Nederland. De bandleden spelen regelmatig met elkaar, in verschillende bezettingen en allemaal hebben ze dezelfde insteek: samen New Orleans Revival Jazz spelen op een spontane manier met veel plezier en improvisatie. Enkele van de bandnamen die aan de muzikanten gelinkt zijn: New Orleans Jazz Band Of Cologne, de Second Line New Orleans Jazzband, The Jeggpap New Orleans Jazz Band, Cotton City Jazzband, Sammy Rimington, Miss Lulu White's Red Hot Creole Jazzband en The Fondy Riverside Bullet Band. Opgeteld kan de band leunen op vele jaren ervaring maar niemand beroept zich op de ‘verdiende sporen’. De formatie is samengesteld in het Corona tijdperk voor een optreden tijdens de digitale versie van het jazzfestival Breda in 2021. Dat is zo goed bevallen dat de bandleden hebben besloten om het niet bij een eenmalig optreden te laten.

Bezetting:

Bruno Van Acoleyen (B) -trompet

Jasper van Pelt (NL) -trombone

Eddy Sabbe (B) -klarinet

Emile van Pelt (NL) -piano

Paul Brandes (NL) -bas

Wouter Nouwens (NL) -banjo, tenor gitaar

Chris Vingerhoets (NL) -drums

Het concert is van 11:30 tot 13:30. SVW Gebouw, Kleine Schelluinsekade 5C, 4204 TZ Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 uur aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50

‘t Jazzezz

 

  • tjazzezz2

               tJazzezz   

   ‘n mix van Jazz en Dix

Met zes muzikanten uit de omgeving van Nijmegen richtten wij in 2003 onze Dixielandband op. Tijdens een repetitie riep één van ons: “tsjesses, dat moet beter”.  De naam t’Jazzezz was geboren.

Tot 2022 speelden we vooral traditionele Dixielandmuziek en door het muzikaal niveau wisten ook de jazzclubs ons te vinden.  Een CD die wij in 2009 hebben opgenomen, was al snel uitverkocht.

Vanaf 2022 werd de bezetting enigszins aangepast en dat was een goede aanleiding om de apostrof uit onze naam te halen.

Onze nieuwe naam is

tJazzezz

We spelen nu niet alleen dixieland uit New-Orleans maar ook lekkere swing & blues.            De 6-mansformatie bestaat uit 3 blazers (trompet, sax/klarinet en trombone) en een stevige ritmesectie met banjo/gitaar, sousafoon en slagwerk.

Bezetting: Harry van Langen Trompet & Zang; Ton van den Berg Klarinet & Tenorsax; Frans van Horne Trombone; Nico Adriaens Sousafoon; Ton de Leeuw Banjo en gitaar; André van der Steen Slagwerk.

Voor meer informatie over de band , zie https://www.tjazzezz.com/  “ 

Het concert is van 14:30 tot 17:00. SVW Gebouw, Kleine Schelluinsekade 5C, 4204 TZ Gorinchem. Kaarten v.a. 14:00 uur aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50

  • savoyjazzmen

De sound van de Savoy Jazzmen wordt sinds 1962 bepaald door de combinatie van instrumentale bezetting en meerstemmige vocalen. De ritmesectie zorgt voor een stuwende ondergrond voor de frivole klanken van zang en blazers.

Het repertoire is samengesteld uit diverse jazz-stijlen die in de jaren zestig hoogtij vierden en nog steeds een grote belangstelling kennen: New Orleans Jazz, Dixieland, Blues en Latin. De Savoy Jazzmen weet de oorsprong van de melodieën krachtig weer te geven en in te kleuren met improvisaties en eigen arrangementen. Dit is kenmerkend voor deze feestelijke en vrolijke stijl van muziek, waarbij je onmogelijk stil kunt blijven zitten.

De Savoy Jazzmen speelt op professioneel niveau en verzorgt in binnen en buitenland optredens in jazzclubs, op festivals, bij bedrijven, op feesten voor particulieren en was op radio en tv. Er zijn drie cd’s, zeven lp’s en diverse singles en ep’s uitgebracht.

De Savoy Jazzmen brengt haar aanstekelijke muziek inmiddels al 61 jaar voor het voetlicht. Dit alles onder het motto ‘Happy Sound, Happy People !’

Bezetting:

Karel de Jong - Sax/klarinet (leider), Frits de Jong - trompet/bugel, Louis Bink - trombone,
Toon v/d Wolf - banjo/gitaar, Jos Parren - piano, Christ Vingerhoets - drums, Wouter Bombeeck - bas.

Het concert is van 11:30 tot 13:30. SVW Gebouw, Kleine Schelluinsekade 5C, 4204 TZ Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 uur aan de zaal, Entrée € 11,00/ JH donateurs € 8,50

Never Mind Jazz Band

  • nevermind

Anders dan de naam doet vermoeden, staat de Never Mind Jazz Band wel degelijk voor een serieuze aanpak van de jazz uit de jaren twintig, met daarbij het accent op de gloriejaren 1925-1929. Het repertoire strekt zich uit van de kleinere bands van Armstrong, King Oliver, Jelly Roll Morton, Jabbo Smith, Bix Beiderbecke), tot aan de vroege big bands zoals Fletcher Henderson, McKinney’s Cotton Pickers, Clarence Williams, Paul Whiteman, Duke Ellington). De originelen zijn zodanig “teruggearrangeerd” naar de 6-mans bezetting, dat de band af en toe als tweemaal zo groot klinkt.

De NMJB is een graag geziene gast in jazzclubs en is regelmatig te vinden op festivals in Nederland, België en Duitsland. Hoogtepunten waren een optreden op het North Sea Jazzfestival (1988) en uitnodigingen voor jazzfestivals en optredens in Hongarije, Denemarken, Frankrijk en op het prachtige Isola del Garda in Italië.

Bij het 25-jarig jubileum in 2002 waren de onnavolgbare Bratislava Hot Serenaders uit Slowakije en crooner/performer Henry De Winter uit Berlijn de gasten van de band. De NMJB had de Serenaders eerder in Hongarije ontmoet. Met het optreden op het jubileumfeest hadden ze hun Nederlandse première. Inmiddels is in 2012 ook het 35-jarig jubileum gevierd, waarbij de CD “Charleston Is The Best Dance After All” werd gepresenteerd.

Bezetting:

HENK VELEMA – cornet, zang, muzikaal leider, arrangementen

PETER BIEMANS – trombone, klarinet, zang

AD VAN ERP – klarinet, altsax, sopraansax, sopranino fluit, zang

NOL VAN IERSEL – banjo, zang, zakelijk leider

JORIS NIEUWENDIJK – bastuba

CHRIST VINGERHOETS – drums

Het concert is van 11:30 tot 13:30. SVW Gebouw, Kleine Schelluinsekade 5C, 4204 TZ Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 uur aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50