• blue-rose-no-jazzband-foto-004

The Blue Rose New Orleans Jazzband (D, B, NL)

7 muzikanten uit 3 landen troffen elkaar in 2003 in Café Sperrmüll op een antiek- en rommelmarkt in Düsseldorf waar elke zaterdag live jazz te horen is. Sindsdien spelen ze daar maandelijks naast diverse optredens in binnen- en buitenland.

Hun neuzen staan dezelfde kant op of, zoals ze in Duitsland zeggen, hun klokken tikken gelijk wat betekent dat ze elkaar muzikaal gevonden hebben en met veel plezier jazz ten gehore brengen. De authentieke jazz van hun grote voorbeelden, Louis Armstrong, George Lewis, Bunk Johnson en Kid Ory, wordt op hoog niveau gespeeld door de Blue Rose New Orleans Jazz Band en ze bewijzen hiermee dat de traditionele jazz springlevend is.

Bandleden:

Artur Gerke

Düsseldorf, Duitsland

Banjo, gitaar, zang en leider

Artur is sinds 1962 muzikaal actief op banjo en gitaar. Zijn lijfspreuk luidt: ¨Klassiek, rock, volksmuziek of jazz, er bestaat geen slechte muziek, alleen slecht gespeelde muziek¨. Op zoek naar het echte, onvervalste ontdekte hij de Mississippi Delta jazz en heeft zijn hart daaraan verpand.

Elke zaterdag organiseert hij live jazz optredens op zijn antiek- en rommelmarkt (www.troedelmarkt-aachenerplatz.de).

Bruno van Acoleyen

Lede, België

Trompet en zang

Bruno heeft eigenlijk geen introductie nodig, zeker niet in België, Nederland en Duitsland maar ook daarbuiten groeit zijn reputatie nog steeds. Hij is de ¨King of everything¨ zoals hij wel eens zingt en dat is bewezen met een formidabele reeks ¨Tribute to Louis Armstrong¨ optredens. Begonnen op jonge leeftijd, via verschillende brassbands – Jeggpap, Cotton, Roof – en als gastspeler bij vele bands in binnen- en buitenland, is hij nu een New Orleans Jazz ambassadeur van het zuiverste water.

Franz Brittinger

Oberhausen Duitsland

Klarinet en zang

Net als veel anderen is Franz beïnvloed door de traditionele Jazz uit Engeland. Toch was een van zijn eerste platen de vocale versie van George Lewis: “Burgundy Street Blues”.

In 1979 kwam Franz in contact met de Maryland Jazzband uit Keulen waar hij een aantal jaren deel van uitmaakte. Een achttal bezoeken aan New Orleans volgden en de fascinatie voor de warmte en elegantie van de New Orleans klarinet stijl heeft hem nooit verlaten. Franz beschouwt het als een grote eer dat hij met sommige van de beste muzikanten in die stijl kan spelen

Uwe Brehm

Herne, Duitsland

Trombone en zang

Uwe is sinds de vijftiger jaren actief in de jazz. Zijn muzikale carrière begon hij bij een skiffle band in zijn geboorteplaats Herne waarna nog vele bands volgden. Grote voorbeelden voor hem zijn o.a. Vic Dickenson en Dan Barret. Hij speelde op diverse festivals in vele landen waaronder, Polen, Rusland, Egypte, Spanje en Engeland.

Toon De Groote

Assenede, België

Piano

Als trombonist bij de New Orleans Roof Jazzmen ontdekte Toon de jazz. Het is alweer ruim 20 jaar geleden dat hij zijn eigen Phoenix New Orleans Jazzband heeft opgericht met hemzelf op piano. Nu is hij, als pianist en enthousiast liefhebber van authentieke jazz, invaller bij de Blue Rose New Orleans Jazzband.

Reinhard Küpper

Duisburg, Duitsland

Drums

Sinds 1996 is Reinhard de vaste drummer van de New Orleans Jazz of Cologne (voormalige Maryland). In de 60er jaren is hij gestart met dansmuziek om later door Franz Brittinger meegesleept te worden in de traditionele jazz. In de jaren 90 startte hij de New Orleans Heartbreakers waarvan hij 7 jaar de leider was. Door niet allen in deze maar ook in verschillende andere bands te spelen, heeft hij veel ervaring opgedaan. Daar speelde hij met diverse grote Europese jazzmuzikanten zoals Chris Barber, Monty Sunshine, Sammy Rimington en Ken Colyer.

Paul Brandes

Bergeijk, Nederland

Contrabas

Paul begon op 10-jarige leeftijd op blaasbas bij de plaatselijke harmonie. Na een aantal jaren, in een New Orleans brassband sousafoon gespeeld te hebben, werd hij opgeleid door Ad Beerendonk op de contrabas. Bij diverse bands heeft hij ervaring opgedaan waarna hij terecht gekomen is bij de New Orleans Roof Jazzmen waar hij alweer bijna 25 jaar lid is en natuurlijk bij de Blue Rose New Orleans Jazzband waarvan hij deel uitmaakt sinds de oprichting. Zijn voorbeelden zijn Pops Foster, Ray Brown, Oscar Pettiford en Paul Chambers.

Middagconcert van 14.30 tot 16:30. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.

  • jay-jay-jazzsoc.zevenaar-2017

Jay Jay’s Border Jazzmen

Bezetting: Peter van den Bremen: klarinet,sax,zang   Tom Brunsveld: bas en zang

                 Jac Meijs : trombone en zang                     Rob Koch: banjo en gitaar

                 Petro Wijnen: trompet en zang                   Willem van den Toorn: drums, zang

Opgericht door trombonist Jan (“Jay Jay”) Janssen in 1999 in de grensplaats Dinxperlo,

is dit enthousiaste orkest al meer dan 17 jaar een graag geziene gast in jazzclubs en op

jazzfestivals, jubilea, verjaardagspartijen en bedrijfsfeesten in binnen en buitenland.

Jay Jay’s Border Jazzmen speelt traditionele jazz in Engelse stijl, maar maakt ook

regelmatige uitstapjes naar blues en country muziek. Tevens horen hits uit de jaren vijftig

en zestig tot het uitgebreide repertoire.

Zeer verrassend is de grote rol van de close harmony zang waarmee een breder publiek

dan alleen de oude stijl liefhebbers wordt aangesproken.

Van Jay Jay’s Border Jazzmen zijn tot nu toe vier Cd’s verschenen.

Het concert is van 11:30 tot 13:30. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.

  • spectacles-2.0

Spectacles Jazz Band

Bezetting:

Theo Sterk trompet en zang  ( bandleider.), Jan van Alphen trombone, Ed Sterk  klarinet, Heins Symans banjo, Stephan Zenden sousafoon en Adrie van Werd slagwerk.

Sinds 1997 is de Spectacles Jazz Band als huisorkest aan Jazz Hall ’72 verbonden.

Zij zullen dit jaar weer het nieuwjaarsconcert verzorgen. Dit keer voor de eerste maal in de nieuwe bezetting.

De band heeft in 2018 een wijziging in de bezetting ondergaan en heeft een vaste plaats verworven in het oude-stijl circuit, zowel nationaal als internationaal.

De ontwapenende wijze van spelen geeft tijdens de optredens de meest verrassende effecten naar het publiek. Ook heeft het orkest enige faam verworven middels TV optredens, in jazzkerkdiensten(gospels) en gezamenlijke optredens met harmonie- en fanfareorkesten.

Het concert is van 14:30 tot 17:00. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.

 

  • jazz-a-bichon-1

Jazz á Bichon

Bezetting: Shona TAYLOR : cornet, Marc BRESDIN : reeds, Guy CHAMPEME : reeds, Philippe ANHORN : piano, vocal, Jean-Pierre DUBOIS : banjo en Eric PERRION : tuba.

Jazz A Bichon is een sextet uit zuid oost Frankrijk dat de arrangementen heeft aangepast van de bigbands van het einde van de jaren 20 uit New Orleans, zoals The New Orleans Owls, The Halfway House Orchestra, enz. voor een kleine band.

Heel weinig Europese bands spelen dit soort repertoire, en Jazz A Bichon is uitgenodigd in heel Europa, met name op jazzfestivals die te maken hebben met klassieke jazz zoals Marciac (Frankrijk), Breda (Nederland), Ascona (Zwitserland), Kirkcudbright (Schotland) , Dresden (Duitsland).

Shona Taylor speelde al eens eerder in Gorcum. In oktober 2012 was zij bij ons te gast met haar eigen sextet.

Het concert is van 11:30 tot 13:30. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.

  • three-wise-men

Dit is het tweede extra concert met als thema American Songbook.

THREE WISE MEN

Frank Roberscheuten, NL, Reeds; Rossano Sportiello, IT, Piano;  Martin Breinschmid, Oostenrijk, Drums.

In de afgelopen tien jaar hebben de Three Wise Men zich gevestigd als Europees premier klassiek jazztrio. Opgericht door de Nederlandse saxofonist Frank Roberscheuten. Sinds 2007 tourt de band door Europa en bewees het in meer dan 700 concerten hun klasse. Het trio maakt jaarlijks een tour door Europa, waar voornamelijk wordt opgetreden in Dutsland, Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk. Wij zijn dan ook zeer verheugd, dat het ons gelukt is ze naar Gorinchem te halen.

Frank Roberscheuten wordt beschouwd als een van de leidende Europese saxofonisten. Zijn spel vertegenwoordigt een kleurrijke verscheidenheid aan invloeden, variërend van New Orleans tot Bebop, gebaseerd op de stijlen van jazzreuzen zoals Coleman Hawkins, Johnny Hodges en Stan Getz. De Italiaanse pianist Rossano Sportiello wordt beschouwd als het hart van het Trio. Na klassieke pianostudies in Milaan vestigde hij zich in het jazzcentrum van de wereld New York City. Zijn spel omvat een verbluffende verscheidenheid aan stijlen die klassiek combineren met Stride-piano en Bebop. Bebop-legende Barry Harrys: "Rossano is gewoon de beste pianist ter wereld" en het citaat uit de New York Times: "Sportiello is de beste Italiaanse import sinds de Barolo". Weense drummer / percussionist Martin Breinschmid levert de ritmische basis voor de wijzen. Zijn passie voor virtuoze swing drumming à la Gene Krupa, vibraphone à la Lionel Hampton en zijn gebruik van ongewone percussieobjecten maken hem een ​​unieke persoonlijkheid in het jazzveld.

Toonaangevende jazzcritici hebben verklaard dat het verenigende element in de Three Wise Men is hun liefde voor swingende muziek die heeft geleid tot een bijna telepathisch begrip tussen de drie muzikanten.

Een concert van de Three Wise Men is een zeer vermakelijke reis door de wereld van klassieke jazz vol vuur, virtuositeit, emotie en humor.

Dat is waarom het een "must" is, niet alleen voor jazzliefhebbers, maar voor alle mensen die goede muziek waarderen.

Het concert is van 11:30 tot 13:30. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.

  • therevivalists1

The Revivalists

Bezetting: Coos Zwagerman trompet en vocal, Johnny Boston rieten en vocal, Hans Mantel banjo/gitaar, Jaap de Wit bas/sousafoon, Jaap de Wit jr. drums.

Hun unieke stijl en groove, stevig gevestigd in vintage blues, jazz en gospel uit het diepe zuiden van de Verenigde Staten en de stad New Orleans, zorgt ervoor dat je begint te bewegen!

In de afgelopen jaren hebben ze vrijwel op elk belangrijk traditioneel jazzfestival of -club in Europa gespeeld, zoals het Riverboat Jazzfestival in Silkeborg, Denemarken; Sildajazz in Haugesund, Noorwegen en Davos in Zwitserland. Ook hebben ze een naam opgebouwd als een danceband; spelen voor swingdansers op evenementen als Smokey Feet in Amsterdam en Radio Modern in Brussel.

Het concert is van 11:30 tot 13:30. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.