• charlestown-jb

Sinds de oprichting in 1968 kent Nijmegen The Charlestown Jazzband (CTJB)

In de loop der jaren heeft de band enkele wijzigingen ondergaan maar heeft altijd een hoog muzikaal niveau weten te behouden.

De band streeft naar een gezellige interactie met het publiek en dat alles gelardeerd met plezier en humor.

Door een zeer breed en gevarieerd repertoire is de muziek van de CTJB toegankelijk voor vele Jazz -liefhebbers en mede daardoor ook veel gevraagd in binnen en buitenland.

Al in de tachtiger jaren van de vorige eeuw speelde de band in Italië, Oostenrijk, Brunei en Noorwegen.

Recentelijk ook in Zwitserland, Denemarken en Engeland en niet te vergeten Duitsland en Mallorca, Madeira en België. En sinds 2018 ook in de Czech Republic. Nog steeds staan een aantal van deze landen op de Play list van de CTJB.

Uiteraard wordt het eigen land niet vergeten. Van Oost naar West en van Noord naar Zuid, in vele jazzclubs is de CTJB een graag geziene gast.

Ook op YouTube en Facebook is de band te vinden met video’s van optredens in div. landen van Europa.

Op de website www.charlestown.nl is alle verdere informatie over de CTJB te vinden.

Bezetting: Henk van Amerongen trompet; Jan Dokter klarinet, saxofoon; Pieter Duker trombone;

Piet Beyé piano; Jan de Bont banjo; Rob Egging bas; Eric Beijnvoort drums.

Het concert is van 11:30 tot 13:30. Het concert vind plaats in De Luisterpost, Vijfde Uitgang 1, 4201XH Gorinchem . Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.

  • fsjb2

Een band die al 20 jaar bestaat. Volwassen dus, maar nog heerlijk jong! Tijdloze muziek makend in een sfeer van vrolijke, energieke, maar ook ontroerende klanken. Daarmee ervaren de muzikanten en het publiek de rijke traditie van het muzikale leven in New Orleans, smeltkroes van vele culturen en muziekstijlen.
Voor alle dagelijkse levenssferen: muziekfestivals, muziekcafés, luisterconcerten, feesten, brunchconcerten, cultuurevents, recepties en wat niet al. Voor een breed publiek. Daar waar het leven aangenaam wordt.

Dick Olij: trompet en zang

Ton Nas: klarinet, saxen

Jan Lebesque: trombone en zang

Peter Anders: contrabas

Roeland Kolkmeijer: banjo

Hugo Jungen (bandleader): piano en zang

Ton Kolkman: drums, bluesharp en zang

Het concert is van 11:30 tot 13:30. Het concert vind plaats in de Luisterpost, Vijfde Uitgang 1, 4201XH Gorinchem . Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.

 

De uit de haringstad Enkhuizen afkomstige Herringtown Jazzband komt weer terug naar Jazz Hall’72, na een succes vol concert op 29 oktober 2017 kijken met spanning uit naar dit concert.

De Herringtown speelt in de traditie van de Engelse rivival, met als o.a. voorbeelden Chris Barber en Max Collie. Maar geven hier wel een eigen interpretatie aan.

Ze weten hun eigen enthousiasme over te brengen op het publiek. Naast een tweetal succes volle tournees door Rusland, zijn zij ook een graag geziene gast de diverse Engelse jazzclubs.

Hun motto: “Voelt u zich vervelend, akelig of down, kom naar de Herringtown”. Zal ook voor dit concert weer van pas zijn.

Bezetting:

Rob van Bergen; Trompet – vocals

Henk van der Veen: Trombone

Erwin Schoen: Klarinet en saxen

Auke Veenstra: Banjo, gitaar en vocals

Ruud Danckaarts: String bass

Menno Deutecom: Drums

Het concert is van 11:30 tot 13:30. Het concert vind plaats in de Luisterpost, Vijfde Uitgang 1, 4201XH Gorinchem . Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.

 

De BASIN STREET JAZZBAND - opgericht in 1980 - heeft zich vanaf het begin laten inspireren door de jazz van de zwarte bands uit de jaren '20 van de vorige eeuw.

De oplettende luisteraar zal echter ook invloeden bespeuren van modernere versies van de traditionele jazz, zoals bij voorbeeld de Frisco stijl van Lu Watters en Turk Murphy, alsmede de Engelse Alex Welsh band.

In dit genre behoort de band tot de beste Nederlandse jazzorkesten.
Critici omschrijven de band als zeer homogeen, stijlvol en stijlvast, met een voor een amateurorkest bijzonder hoog muzikaal niveau.
Vakmanschap en enthousiasme zijn de ingrediënten voor een concert vol muzikale hoogtepunten.

n de 41 jaar van haar bestaan heeft de BASIN STREET JAZZBAND in binnen- en buitenland vele triomfen gevierd.
In eigen land werd opgetreden in vrijwel alle bekende jazzclubs, maar ook op de podia van gerenommeerde jazzfestivals als Breda, Enkhuizen, Meerjazz (Hoofddorp), Den Bosch, Domburg, Haarlem etc. kon men de band zien en beluisteren.

Er werden (en worden) tournees gemaakt naar Denemarken (o.a. Kopenhagen, Nykøbing en Femø), Duitsland (o.a. Düsseldorf, Dortmund en Osnabrück) en Engeland (o.a. Hastings, Londen en Little Witley).
In 2002 kwam de CD "I Ain't Gonna Tell" - de laatste door het Haarlemse CAT label geproduceerde CD - uit en is nog beperkt bij de band verkrijgbaar.

Bezetting:Ton van Brussel - cornet, zang, arr.; Peter de Klerk - klarinet / sopraan, alt, tenor saxen; Richard Cochrane - trombone; Willem Deutekom - banjo; Henk Hoedemaker - piano Gé Soetekouw  - tuba; Ger Booiman  - slagwerk, wasbord

I

        LACB 200117 2.jpg

Trompettist & zanger Michael Varekamp is tien jaar als 'ie een plaat vindt in de platenkast van zijn vader: The Townhall Concert van Louis Armstrong. Hij zet 'em open en wordt direct verkocht. Hij kan alleen maar denken 'dat wil ik ook!'. Wat volgt is een intensieve tijd van proberen, luisteren, oefenen en opnieuw proberen. Tien jaar later reist hij de wereld over als jazztrompettist en Louis Armstrong kenner. Hij maakt vijf jaar deel uit van de Dutch Swing College Band, krijgt de Japanse 'Kobe Award' tijdens het Breda Jazz Festival, speelt in Jazz at Lincoln Center, is speciale gast in de band van Kenny Ball en publiceert op in een New Orleans programma samen met Branford Marsalis.

De virtuoze pianist Harry Kanters uit Breda is een absolute meester op het gebied van de klassieke jazz, stride en swing. Met zijn omvangrijke repertoire is Harry een populaire pianist bij 'All Star' bezetting en een veelgevraagde gastsolist bij veel bands in uitgevoerde stijlen. Harry speelde met topsolisten zoals Leroy Jones, Dan Barrett, Rod Mason, Roy Williams, Warren Vaché, Jason Marsalis. Geregeld ontvangt hij een uitnodiging van internationale Jazzfestival en hij heeft over de hele wereld gespeeld, van Hongarije tot Japan, van Amerika tot Australië.

Als hij –nog jaar later- een pelgrimstocht naar het huis van Louis in New York City maakt en op de trompetten van Louis mag spelen geprobeerd hij opnieuw ontwikkeld weer. Samen met de fameuze pianist Harry Kanters besluit hij een band op te richten die de muziek van Louis klassiek benadert: de 'Louis Armstrong Celebration Band'. Deze band speelt in de klassieke 'All Star' bezetting van Louis en legt zich toe op het repertoire dat Uncle Satchmo speelde in de jaren '40 en '50, met soms een stap in de 'Hot Five' periode.

Peter Verhas (tsax, cl) uit Dendermonde (B) is vooral bekend in het jazzmilieu als New-Orleans en Swing. Zijn grote voorbeelden zijn Benny Goodman, Edmond Hall, Lester Young, Ben Webster en Coleman Hawkins.
Bassist Harry Emmery speelde al op jonge leeftijd bij het internationaal erkende Metropole Orkest en is een kwaliteitsnaam in Nederland.
Erik Kooger is een autoriteit in kennis over jazz én over drummers en beheerst vele stijlen op een uitstekende manier.

Het publiek wordt door dit unieke 'All Star' gezelschap meegenomen op een reis door de tijd waarin de jazz een hoog entertainmentgehalte had. De muziek leeft en swingt en maakt het personage van Louis haast voelbaar. Door de humorvolle presentative en zang is het bijwonen van een concert en echt feestje! 

Wat een wonderlijke wereld!

  • foto-1

De New Orleans Revival Stompers is een New Orleans jazzband, opgericht in 1995, die de traditionele jazz uitdraagt uit de Revivalperiode van de jazzmuziek in New Orleans gedurende de jaren ’40, ’50 en ‘60.
Het repertoire bestaat uit een verzameling van traditionals, popsongs, hymns, spirituals, marches, blues alsmede boogie-woogie en Carribische songs. Daarbij worden ritme en sfeer afgewisseld: van een wals tot swingende brassband muziek, van ingetogen hymns en spituals tot snelle boogie-woogie en van langzame ballads tot Zuid-Amerikaans ritme. Steeds staat de emotie, ritme en melodie in de muziek voorop, welke zo kenmerkend is voor de New Orleans jazz.
De band is sterk beïnvloed en geïnspireerd door muzikanten uit de Big Easy (New Orleans) die de jazz uit de jaren ’20 en ’30 rond 1950 deden herleven zoals George Lewis, Louis Nelson, Jim Robinson, Sammy Penn, Willie Humphrey, Raymond Burke, Chester Zardis, Alton Purnell, Sweet Emma en Capt. John Handy.

De 6-mans formatie bestaat uit een ritmesectie van drums, stringbas, banjo of gitaar en piano en een frontlinie van trombone en klarinet of alt-of tenorsaxofoon. Kenmerkend is de afwezigheid van een trompet.

De band heeft inmiddels 2 CD’s uitgebracht welke live zijn opgenomen in de Burgundy Street Jazzclub te Son , bij Eindhoven.

Bezetting:

Ronald Wildering , Klarinet, alt-/tenorsaxofoon, zang, bandleider.

Vincent van Elferen Trombone, zang

Emile van Pelt Piano en zang

Wouter Nouwens Banjo en gitaar

Paul Brandes Stringbas

Christ Vingerhoets Drums

Het concert is van 11:30 tot 13:30. Het concert vind plaats in de Luisterpost, Vijfde Uitgang 1, 4201XH Gorinchem . Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.