• the-vitality-five

 

THE VITALITY FIVE JAZZ BAND OF LONDON. 
DE MEEST AUTHENTIEKE EN GESPECIALISEERDE ARTIESTEN VAN ECHTE JAREN 1920 HOT JAZZ EN STOMPS.

Gevormd in 2015 en aanvankelijk ontwikkeld uit een reeks informele workshopsessies in Zuid-Londen, zijn de Vitality Five een all-star kwintet dat zich toelegt op het uitvoeren en opnemen van authentieke jazzgroepen uit de jaren 1920. Zoals de California Ramblers, Jelly Roll Morton's Red Hot Peppers en vele anderen. Sinds hun oprichting zijn ze op festivals verschenen en hebben ze door Groot-Brittannië en Europa gereisd, live gespeeld op BBC Radio Three. Inmiddels hebben ze twee albums opgenomen.

Bezetting:

MICHAEL McQUAID : Clarinet, Alto Saxophone & Trumpet.

DAVID HORNIBLOW : Bas Saxofoon en Klarinet.

MARTIN WHEATLEY : Banjo & Guitar.

ANDREW OLIVER : Piano.

NICHOLAS D. BALL : Drums & Percussie.

Michael McQuaid was in novenber 2015 met zijn eigen sextet te gast bij Jazz Hall ’72.

Het concert is van 11:30 tot 13:30. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.

 

  • storyville-jassband

 

The Storyville Jassband.

Vanaf 1959 is The Storyville Jassband actief op de jazzpodia in binnen en buitenland. Traditionele jazz en New Orleans Revival overgoten met een Engels sausje. Zo zou je de speelstijl van de Storyville het beste kunnen omschrijven. Deze sound is ook wel bekend als British Trad. Jazz. Met als belangrijk voorbeeld de Chris Barber band. The Storyville Jassband heeft in de loop der jaren 11 CD's uitgebracht waaronder 8 voor het bekende Timeless Label. Wij zijn blij dat wij onze muziek mogen maken; muziek die echt swingt en gebracht wordt met een aanstekelijk enthousiasme.

Bezetting:

Peter Dobbe-Trombone/Gitaar/Zang

Michel Muller-Trompet/Zang

Eugène de Bruijn-Klarinet/Saxofoon/Zang

Hein van Rooijen-Contrabas

Tom Stuip-Banjo

Stef Geurts-Slagwerk

Het concert is van 14:30 tot 17:00. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.

  • orleana

ORLEANA JAZZBAND

Deze zondagmorgen kunnen de liefhebbers weer genieten van onvervalste New Orleans jazz, maar ook van blues en gospel! De ‘Orleana Jazzband’ is een van de twee huisorkesten van Jazz Hall’72 en heeft zich ontwikkeld tot een landelijk veel gevraagde band, getuige hun volle speel agenda langs de Nederlandse jazzclubs en jazzevenementen. Ontstaan uit de Jazz Hall Streetparaders (1982-2007) heeft de band van Matthijs Duyzer (drums – oud Gorcummer) in de bezetting nog steeds een hoog Gorcum en regio gehalte. Zeker met vocaliste Violetta Roosberg, die met warme stem zowel de jazz- als gospel standards verzorgt.

Dit belooft weer een fijne New Orleans concert te worden.

Walter van Andel-trompet, Will van Gessel-klarinet/altsax/bluesharp/zang, Anton Verlee-trombone, Arjan de Swart-stringbas, Willem Deutekom-banjo, Matthijs Duyzer-drums, Violetta Roosberg-vocaal.

Het concert is van 11:30 tot 13:30. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.

  • olddixiejassband016

Freetime Old Dixie Jassband

Geassocieerd met blauwe blokjes, hun eigen sound, trouwe fans in binnen en buitenland, het havenstadje Enkhuizen, een sousafonist die letterlijk een gat in de lucht springt, tours door heel Europa, menig anekdote en goede herinnering, en ga zo maar door. Na al die jaren zijn ze nog net zo levendig als toen ze begonnen, zodra zij op de buhne staan gaan alle remmen los.

Bezetting:

Jos Reijnhout Trompet

Harm Hiligers Clarinet

Rob Vlam Trombone, Vocals

Piet de Wit Banjo

Jaap de Wit Contrabas, Bas sax en  Sousafoon

Pieter de Wit Drums

Het concert is van 11:30 tot 13:30. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.

 

 

  • julien-goethals

Julians New Orleans Jazz Friends

Julien Goethals stichtte zijn band in 1987.De band heeft sedert zijn oprichting tot op heden steeds de intentie de New –Orleans jazz te brengen zoals die door de pioniers werd gebracht. De huidige formatie bestaat uit enthousiaste musici die goed hebben geluisterd naar de GROTE voorbeelden zoals : Georges Lewis , Bunk Johnson , Kid Ory enz...The Julian’s bouwden hun eigen stijl stelselmatig op maar bleven trouw aan de oude Jazzstijl. Ze spelen New Orleans. De typische, traditionele, authentieke levende Jazz, zoals die 100 jaar geleden werd gespeeld, die niets van zijn frisheid, zijn levenskracht heeft verloren. Ook zijn de Julian’s al jarenlang het huisorkest van de enige echte oude Jazzclub, de “ Lazy River Jazz Club” in de Stadhuissteeg nr. 5 te 9000 Gent. Ondertussen zijn “ The Julian’s New Orleans Jazz Friends ” een vaste waarde geworden in het Jazzcircuit zowel in binnen- als buitenland. Je kan de band op alle mogelijke plaatsen ontmoeten. De groep wordt speciaal gewaardeerd voor de ingetogen manier waarop zij de Blues en Spirituals performen. In 1991 werd een eerste opname gemaakt. De LP werd door de kenners graag beluisterd. “ A Night in New Orleans “. De eerste CD werd opgenomen in januari 2001 “ S’il vous Plaît ”. Vervolgens werd in november 2002 de CD “ Monday Night in New Orleans ” opgenomen en in januari 2007 de CD “Darling, Je Vous Aime Beaucoup”.

Het concert is van 11:30 tot 14:00. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.