• jazz-a-bichon-1

Jazz á Bichon

Bezetting: Shona TAYLOR : cornet, Marc BRESDIN : reeds, Guy CHAMPEME : reeds, Philippe ANHORN : piano, vocal, Jean-Pierre DUBOIS : banjo en Eric PERRION : tuba.

Jazz A Bichon is een sextet uit zuid oost Frankrijk dat de arrangementen heeft aangepast van de bigbands van het einde van de jaren 20 uit New Orleans, zoals The New Orleans Owls, The Halfway House Orchestra, enz. voor een kleine band.

Heel weinig Europese bands spelen dit soort repertoire, en Jazz A Bichon is uitgenodigd in heel Europa, met name op jazzfestivals die te maken hebben met klassieke jazz zoals Marciac (Frankrijk), Breda (Nederland), Ascona (Zwitserland), Kirkcudbright (Schotland) , Dresden (Duitsland).

Shona Taylor speelde al eens eerder in Gorcum. In oktober 2012 was zij bij ons te gast met haar eigen sextet.

Het concert is van 11:30 tot 13:30. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.

  • three-wise-men

Dit is het tweede extra concert met als thema American Songbook.

THREE WISE MEN

Frank Roberscheuten, NL, Reeds; Rossano Sportiello, IT, Piano;  Martin Breinschmid, Oostenrijk, Drums.

In de afgelopen tien jaar hebben de Three Wise Men zich gevestigd als Europees premier klassiek jazztrio. Opgericht door de Nederlandse saxofonist Frank Roberscheuten. Sinds 2007 tourt de band door Europa en bewees het in meer dan 700 concerten hun klasse. Het trio maakt jaarlijks een tour door Europa, waar voornamelijk wordt opgetreden in Dutsland, Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk. Wij zijn dan ook zeer verheugd, dat het ons gelukt is ze naar Gorinchem te halen.

Frank Roberscheuten wordt beschouwd als een van de leidende Europese saxofonisten. Zijn spel vertegenwoordigt een kleurrijke verscheidenheid aan invloeden, variërend van New Orleans tot Bebop, gebaseerd op de stijlen van jazzreuzen zoals Coleman Hawkins, Johnny Hodges en Stan Getz. De Italiaanse pianist Rossano Sportiello wordt beschouwd als het hart van het Trio. Na klassieke pianostudies in Milaan vestigde hij zich in het jazzcentrum van de wereld New York City. Zijn spel omvat een verbluffende verscheidenheid aan stijlen die klassiek combineren met Stride-piano en Bebop. Bebop-legende Barry Harrys: "Rossano is gewoon de beste pianist ter wereld" en het citaat uit de New York Times: "Sportiello is de beste Italiaanse import sinds de Barolo". Weense drummer / percussionist Martin Breinschmid levert de ritmische basis voor de wijzen. Zijn passie voor virtuoze swing drumming à la Gene Krupa, vibraphone à la Lionel Hampton en zijn gebruik van ongewone percussieobjecten maken hem een ​​unieke persoonlijkheid in het jazzveld.

Toonaangevende jazzcritici hebben verklaard dat het verenigende element in de Three Wise Men is hun liefde voor swingende muziek die heeft geleid tot een bijna telepathisch begrip tussen de drie muzikanten.

Een concert van de Three Wise Men is een zeer vermakelijke reis door de wereld van klassieke jazz vol vuur, virtuositeit, emotie en humor.

Dat is waarom het een "must" is, niet alleen voor jazzliefhebbers, maar voor alle mensen die goede muziek waarderen.

Het concert is van 11:30 tot 13:30. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.

  • therevivalists1

The Revivalists

Bezetting: Coos Zwagerman trompet en vocal, Johnny Boston rieten en vocal, Hans Mantel banjo/gitaar, Jaap de Wit bas/sousafoon, Jaap de Wit jr. drums.

Hun unieke stijl en groove, stevig gevestigd in vintage blues, jazz en gospel uit het diepe zuiden van de Verenigde Staten en de stad New Orleans, zorgt ervoor dat je begint te bewegen!

In de afgelopen jaren hebben ze vrijwel op elk belangrijk traditioneel jazzfestival of -club in Europa gespeeld, zoals het Riverboat Jazzfestival in Silkeborg, Denemarken; Sildajazz in Haugesund, Noorwegen en Davos in Zwitserland. Ook hebben ze een naam opgebouwd als een danceband; spelen voor swingdansers op evenementen als Smokey Feet in Amsterdam en Radio Modern in Brussel.

Het concert is van 11:30 tot 13:30. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.

 

Op 31-03-2019 sluiten we het seizoen af met een dubbelconcert met H.B. Stroll.

  • h.b.-stroll-2

 

                                                            H.B.STROLL

Bezetting: Hugo Boudesteijn vocal; Henri van den Bos piano en vocal; Hans Bernhard drums en vocal;

Slim Robin bluesharp en Stephan van Rijt contrabas.

 

H.B.Stroll is geformeerd rond het trio Hans Bernhard (slagwerk/zang), Henri van den Bos (piano/zang) en Hugo Boudesteijn (zang). Hun roots vonden zij in de jazz- en bluesmuziek van de jaren 30, 40 en 50. Traditionele songs van o.a. Leadbelly, Hoagy Carmichael, Bix Beiderbecke, Coot Grant en Kid Wilson, Fats Waller en Big Bill Broonzy worden -soms met knipoog – gearrangeerd en in een nieuw jasje gestoken. Het trio kan leunen op een keur aan muzikanten die -wisselend per optreden – op het podium aanschuiven. Daaronder o.a. Barend Petersen (saxen), Age Kat (gitaren), Slim Robin (bluesharp) en Stephan van Rijt (stringbas). Afgelopen jaar stond H.B. Stroll o.a in Jazzcafé Bebop (Delft), Theater de Tuyter (Krimpen), Galerie/eetcafé de Steek (Rotterdam), Art gallery Rogier Jonk (Bergen), Brasserie Golfcentrum Crimpenerhout , de landelijke Doctor Jazz dag en de Haagse Jazz Club.

 

En de Sixpack Jazz Gang.

  • sixpack-jazz-gang

Bezetting is: René Kuzee - Trumpet / Vocals: Henk Schep – Trombone; Wouter Bouman – Clarinet; Jan Blonk - Banjo / Gitaar/ Vocals; Hans Tempelman - Bass Tuba / Sousaphone;
Cees van Dis - Drums / Washboard / Vocals.

Gorinchem is sinds kort een jazzorkest rijker: de Sixpack Jazzgang. Vier oud-leden van de Spectacles Jazz Band zijn overgestapt naar deze nieuwe formatie.

De Sixpack Jazz Gang verzorgt zowel mobiele- als podiumoptredens en brengt een uitgebreid repertoire van vrolijke jazzy muziek.

 

Het concert is van 11:30 tot 14:00. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.