Hilde Vanhove Quartet Zondag 4 maart 2018 van 14.30 tot 16.30 uur.

 

  • hilde_2014a1

Bezetting: Hilde Vanhove vcl. ; Johan Clement piano ; Bart De Nolf bas en Luc Vandenbosch drums.

Naast de zeven traditionele concerten, organiseren we dit seizoen ook een tweetal concerten met als thema het “American Songbook”. Dit is het tweede concert van deze reeks.

HILDE VANHOVE begon haar muziekstudies op elfjarige leeftijd. Haar opleiding klassieke piano werd bekroond met een regeringsmedaille. Later studeerde de Limburgse vocale jazz aan het Conservatorium van Maastricht, waar ze in 1997 haar einddiploma haalde.

Hilde werkte de afgelopen jaren mee aan verschillende muzikale projecten en maakte deel uit van verschillende jazzensembles, gaande van kleine bezettingen (duo, trio) tot bigband.

Hilde heeft een dynamische persoonlijkheid en staat bekend om haar gedreven en professionele werkwijze. Haar stem leent zich tot een brede waaier van stijlen (swing, bebop, ballades, bossa nova's, samba's, blues....)

In haar repertoirekeuze vermijdt de zangeres platgetreden paden en zoekt steeds naar een originele benadering van het compositorische materiaal. Bekende, maar ook minder bekende "standards" worden door haar op een ontroerende en frisse manier geïnterpreteerd.

Naast de interpretatie van het klassieke jazzrepertoire schrijft ze ook eigen muziek en teksten op muziek van hedendaagse jazzcomponisten (Bill Frisell, Peter Hertmans, Marc Mangen....)

Omwille van haar warme, unieke stemgeluid en haar ongecompliceerde "présence" wordt ze bijzonder geapprecieerd door haar collega's, en door een trouw en toegewijd publiek.

Het Nieuwsblad betitelde haar in 1998 als "éen van de beste jazz-
zangeressen die België ooit gekend heeft. Hilde werd in de jazzpoll van de VRT verkozen tot "beste Belgische jazzvocaliste van 1999".

In oktober 2003 voltooide Hilde Vanhove een eerste volwaardige cd-productie ("Insense") met een internationaal ensemble bestaande uit Michel Herr (B, piano en arrangementen), Hein Van de Geyn (NL, contra-
bas), Billy Hart (VS, drums). Bert Joris (B, trompet) is van de partij als speciale gast.

In juni 2016 presenteerde Hilde haar langverwachte tweede album "Imagine".Opnieuw werkt ze met zeer goed gezelschap, het Johan Clement Trio.

Johan is pianodocent aan het Rotterdamse Codarts, en is bekend door zijn samenwerking met veel internationale topmuzikanten zoals Deborah Brown, Scott Hamilton, Georgie Fame, Johnny Griffin, Toots Thielemans, Clark Terry… In België was Johan 30 jaar de vaste pianist van het ‘New Look Trio’ o.l.v. Roger Vanhaverbeke (contrabas) met Freddie Rottier (drums).
Vanaf 1995 neemt Luc Vandenbosch het slagwerk over in het New Look Trio. Hij is bekend van zijn samenwerking met o.a. het BRT Jazz Orkest (o.l.v. Etienne Verschueren), Vaya Con Dios, Charles Loos, Phil Abraham Quartet, Olla Vogala, en Ronny Verbiest.
Vanaf 2012 is Bart De Nolf de nieuwe contrabassist, en het trio gaat dan verder onder de nieuwe naam ‘Trio Johan Clement’.
Bart toerde de wereld rond met Toots Thielemans, doorkruiste Europa met bluesmuzikant Roland, begeleidde de dames van Laïs, en voelt zich als een vis in het water in verschillende muziekstijlen.
De CD "Imagine" wordt zeer goed onthaald bij de jazzliefhebbers en in de vakpers (bv 8,5/10 op de website muziekwereld.com), en verkoopt vlot tot in Japan.

Het concert is van 14:30 tot 16:30. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 14:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.

Harry Kanters trio met Michel Pastre en Malo Mazurié. 25 maart 2018 11.30 tot 14.00 uur

Bezetting: Michek Pastre ten.sax., Malo Mazurié trompet, Harry Kanters piano, Karel Algoed bas en Frederik Van den Berghe drums.

  • ob_030ac7_pastre-quintet1

Michel Pastre is in 1966 geboren in Nimes. Michel Pastre neemt een belangrijke plaats in binnen de Franse jazzscene. Hij wordt beschouwd als een van de beste vertegenwoordigers van de swing en mainstream traditie, in de lijn van reuzen Coleman Hawkins en Lester Young. Een vol geluid, een constante swing, een nooit falende verbeelding maakt hem een ​​vindingrijke solist. Michel Pastre ontvangt de 1999 Sidney Bechet-prijs uitgereikt door de Academie voor Jazz.

Malo Mazurié werd geboren in 1991 en groeide op in Frankrijk. Hij begon op 7-jarige leeftijd de cornet te spelen. Als fan van Bix Beiderbecke verschijnt hij al sinds zijn tiende op het podium met bands uit New Orleans en Swing. Na het winnen van de Kobe Jazz Street Award op het Breda Jazz Festival (2008), trad hij op in Japan, Korea en de VS, maar ook in Afrika, Canada en heel Europa met muzikanten zoals Dan Barrett, Didier Lockwood, Howard Alden, Rossano Sportiello, Paolo Alderighi, Joe Cohn, Duke Heitger en vele andere. Malo was op 2 oktober 2016 met zijn eigen Malo Mazurié's Hot Five te gast bij Jazz Hall ’72.

  • 04-harry-kanters1

Hoewel Harry Kanters van origine een multi-instrumentalist is legt hij zich voornamelijk toe op het specialiseren in de diverse jazzpianostijlen. Noem het maar op: van ragtime en Harlem-stride tot swing en vroege bebop. Harry heeft met veel jazzgrootheden gespeeld waaronder Lilian Boutté, Deborah J. Carter, Denise Gordon, Tom Baker, Warren Vaché, Enrico Tomasso, Leroy Jones, Rod Mason, Roy Williams, Dan Barrett, Bert Boeren, Harry Allen, George Probert, Anti Sarpila, Don Vappie, Sean Moyses, Brooks Tegler, Jason Marsalis, Frits Landesbergen, Trevor Richards. Geregeld ontvangt Harry een uitnodiging van een internationaal Jazzfestival en hij heeft inmiddels gespeeld in Japan, Australië, Qatar, Oman, California, Pennsylvania, Louisiana, Florida, Zweden, Zwitserland, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Schotland, Hongarije en natuurlijk de Benelux.

  • 28bd66abd4d9332c7b29e90fe3f53f61_f1691

Karel Algoed werd geboren in 1952 in Kortrijk (België). Hij begon in 1968 met het spelen van muziek op een zelfgebouwde eensnarige akoestische basgitaar in een skiffle-, folk- en bluesband. Hij begon na een tijdje met het spelen van een goede contrabas in een jazzband. Later werd hij lid van de Cotton City Jazz Band uit Gent. Met deze bekende Belgische New Orleans-stijlgroep ging hij op tournees met New Orleans-muzikanten zoals Freddy Kohlman, Alvin Alcorn, "Sing Miller" en Alton Purnell. Hij begon ook tuba te spelen in New Orleans-stijl brass bands. Van 1982 tot 1984 was hij lid van de Sammy Rimmington Band, die ook gaststerren had, zoals Louis Nelson, Thomas Jefferson, Kid Thomas of Al Casey.Na de tijd met Sammy Rimmington was Karel free-lancing en speelde hij met alle traditionele top jazz bands, en zelfs met Cajun bands.  Karel is uitgegroeid tot een van de meest gewilde bassisten in Europa, omdat hij naast een geweldig natuurlijk akoestisch geluid een geweldige ritmische puls levert door de percussieve mogelijkheden van zijn instrument te gebruiken.

  • 12471881_1682133665375182_307110946247080641_o1

Frederik Van den Berghe is een veelzijdige drummer, die in veel Belgische formaties te horen is. Frederik was op 28 januari 2018 bij Jazz Hall ’72 te horen bij de Phoenix Jazz Band.

 

Het concert is van 11:30 tot 14:00. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.