• img-20240130-wa0001-3

Jazzy Rabbits is een clasic jazz- en dixielandorkest, opgericht in 1972 door klarinettist Cas Kok. De voorkeur van deze akoestische band gaat uit naar de medium tempo authentieke New Orleans songs uit de periode 1915 - 1930. 

Het orkest is inmiddels uitgegroeid tot een graag geziene gast binnen het landelijke  jazzcircuit. De huidige bezetting (incl. piano) speelt alweer sinds 2014 samen, dus ingesleten constante muzikale kwaliteit. 

De muziek worden met zorg voor jazz neergezet: de onvergetelijke tune, een paar fraaie solo's en soms ook nog het couplet ("verse"), een fraaie aanvulling 

(maar vaak in vergetelheid geraakt). Ook de voorliefde van de bandleider voor polyfone muziek is goed te terug te horen.

De inspiratiebronnen:

Louis Armstrong and the Hot Five en Hot Seven, King Olivier, Clarence Williams, Bix Beiderbecke. De band heeft ook bekende dixieland klassiekers in het repertoire. 

Een garantie voor swingende, dansbare jazzmuziek en een plezierige luisterervaring.

 BEZETTING

Cas Kok : klarinet, bandleider

Wim v.d. Pouw : trompet 

Tom Stuip : trombone

Hennes de Ridder: piano

Rob Braat: banjo

Jan van Ooijen : sousafoon

Herman Nieuwdorp : drums, washboard, zang

Het concert is van 14:30 tot 16:30. SVW Gebouw, Kleine Schelluinsekade 5C, 4204 TZ Gorinchem. Kaarten v.a. 14:00 uur aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50