• farmhousemaart
 

De historie van de Farmhouse Jazz & Blues Band gaat terug tot 1983.
In dat jaar viel het latere toporkest Stable Roof Jazzband, dat toen net drie jaar bestond, uit elkaar en even later begon een meerderheid van de ex-Stable Roofers een nieuwe band: de Farmhouse Jazzband. Hoewel deze Farmhouse Jazzband zich al snel mocht verheugen in een grote populariteit - het was gewoon een goede band!-  werd na enkele jaren besloten om het beste van beide orkesten weer te verenigen in een vernieuwde, Stable Roof Jazzband.

In 2014, ruim dertig jaar later, herhaalt de geschiedenis zich. Vier ex-leden van de Stable Roof, die nog steeds verknocht zijn aan de oorspronkelijke Barber-sound van de band, vinden elkaar. De Farmhouse Jazzband wordt opnieuw opgericht.
De sound wordt natuurlijk weer die van de Chris Barber Band. Met die strakke, stuwende ritmesectie. Bij ons wordt hier invulling aan gegeven door good old Cees Heegstra op drums, Carla Tavenier-Kok op contrabas en Gerard Tavenier op gitaar en banjo. Een dynamische trio, dat een stevige basis legt onder de typische Barber- en New Orleans jazz, maar ook vurige rock, swing en meeslepende R&B kan spelen. Maar tevens fluisterzacht een gevoelige ballad begeleidt. In de blues- en bluesrocknummers komt de bluesgitaar en stem van saxofonist/gitarist Michiel Pos er dan bij – rauw.

Michael Muller - trompet, zang | Michiel Pos - saxen, bluesgitaar, zang | Wim Vreeburg - klarinet/sax | Hans van Wermeskerken - trombone, zang | Gerard Tavenier - banjo, gitaar | Carla Tavenier-Kok - bas | Cees Heegstra - drums.

Het concert is van 11:30 tot 13:30. SVW Gebouw, Kleine Schelluinsekade 5C, 4204 TZ Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 uur aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00