Royal Buckets Jazz.

  • royalbuckets

De leden van deze Brabantse band spelen traditional jazz met een vleug New Orleans en swing. Het repertoire komt uit de Amerikaanse jazztraditie en is breed gekozen. Er zijn zeker stukken bij die je minder vaak hoort. Want zangeres Lady La Thouèrs Bouquet kiest ook repertoire van hedendaagse artiesten die de traditional jazz uitdragen, zoals Carsie Blanton die langere tijd in New Orleans werkte en de Leftover Cuties, een band van jonge muzikanten uit California. Bovendien zijn er zijpaden. Hank Williams bijvoorbeeld is een prettige bron van inspiratie voor de band. Zij spelen zowel voor luisterend publiek als voor dansers. De band kent een jonge traditie want is pas net vóór de corona periode gestart. In haar midden is wel veel ervaring en routine zoals bij de bandleider en de gitarist/banjoïst die langere tijd samen speelden bij Dirty Dozen Breda.

 De naam “Royal Buckets” verenigt de energie die wij, mensen, besteden in twee leefwerelden. In het dagelijks leven wordt gewerkt, opgeruimd en meer. Het symbool hiervan is de emmer (bucket), die staat in ieders schuur en keukenkast. En na het werken is het tijd om naar het bal te gaan: Je maakt je mooi, voelt je koninklijk, zoekt de gezelligheid en gaat lekker dansen…… met Royal Buckets Jazz! Bezetting: Nina, Lady La Thouèrs Bouquet: zang .

Dick, Lord Eastlake: sousaphone.

 Floris, Sir Synco Peters: drums.

Theo Banjo King, gitaar en banjo.

 Paul, de Markies van Moustachistan: bugel en zang.

 Ben, Krijgsheer der Saksen: altsax en klarinet.

Frans Jan, Kapelmeester Jean Francois van Orthen tot Ginder: zang en trompet.

Het concert is van 11:30 tot 13:30. SVW Gebouw, Kleine Schelluinsekade 5C, 4204 TZ Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 uur aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50