• savoyjazzmen

De sound van de Savoy Jazzmen wordt sinds 1962 bepaald door de combinatie van instrumentale bezetting en meerstemmige vocalen. De ritmesectie zorgt voor een stuwende ondergrond voor de frivole klanken van zang en blazers.

Het repertoire is samengesteld uit diverse jazz-stijlen die in de jaren zestig hoogtij vierden en nog steeds een grote belangstelling kennen: New Orleans Jazz, Dixieland, Blues en Latin. De Savoy Jazzmen weet de oorsprong van de melodieën krachtig weer te geven en in te kleuren met improvisaties en eigen arrangementen. Dit is kenmerkend voor deze feestelijke en vrolijke stijl van muziek, waarbij je onmogelijk stil kunt blijven zitten.

De Savoy Jazzmen speelt op professioneel niveau en verzorgt in binnen en buitenland optredens in jazzclubs, op festivals, bij bedrijven, op feesten voor particulieren en was op radio en tv. Er zijn drie cd’s, zeven lp’s en diverse singles en ep’s uitgebracht.

De Savoy Jazzmen brengt haar aanstekelijke muziek inmiddels al 61 jaar voor het voetlicht. Dit alles onder het motto ‘Happy Sound, Happy People !’

Bezetting:

Karel de Jong - Sax/klarinet (leider), Frits de Jong - trompet/bugel, Louis Bink - trombone,
Toon v/d Wolf - banjo/gitaar, Jos Parren - piano, Christ Vingerhoets - drums, Wouter Bombeeck - bas.

Het concert is van 11:30 tot 13:30. SVW Gebouw, Kleine Schelluinsekade 5C, 4204 TZ Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 uur aan de zaal, Entrée € 11,00/ JH donateurs € 8,50