• petra-van-nuis-andy-brown

Petra van Nuis & Andy Brown. USA

Even als vorig seizoen organiseren we dit seizoen twee extra concerten met als thema American Songbook.

Een thema dat Petra op het lijf is geschreven. Zij zingt niet alleen de over bekende standards, maar zoekt ook naar veel minder bekende juweeltjes uit het Songbook. Haar dictie, ritmiek en frasering zijn haar sterke kanten.

Zij wordt begeleid door echtgenoot Andy Brown op gitaar. Begeleiden is eigenlijk niet het juiste woord. Hij vult met zijn spel de zang aan. Andy is ook een geweldige solist. Voor de liefhebbers van het American Songbook wordt dit zeker een zeer aangename ochtend.

Petra en Andy wonen en werken sinds 2003 in Chicago. Petra werd geboren in Cincinnati. Haar naam doet Nederlands aan. Haar vader, Pieter van Nuis emigreerden op zeer jonge leeftijd van uit Den Bosch naar Amerika waar hij als pianist en piano technicus werkte.

Andy, geboren in New York, leidt een eigen kwartet en heeft gewerkt met vele grote namen. Zoals Scott Hamilton, Howard Alden, Harry Allen, Warren Vache, Ken Peplowski, Hod O’Brien, Anat Cohen, Kurt Elling en Barbra Streisand.

Het concert is van 11:30 tot 13:30. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.

Info via www.jazzhall72.nl en www.facebook.com/jazzhall72